Android build executable on test device fails

classic Classic list List threaded Threaded
7 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Android build executable on test device fails

Matthias Rebbe via use-livecode
Testing on an Android device, the "Standalone builder progress" window
shows first "Building classes" and then for a brief moment "Building
executable", after which an error window reads "Unable to build app for
testing: could not open module file".

Searched the forums but no mention at all of this problem.

--
Nicolas Cueto
_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Android build executable on test device fails

Matthias Rebbe via use-livecode

> Testing on an Android device, the "Standalone builder progress" window
> shows first "Building classes" and then for a brief moment "Building
> executable", after which an error window reads "Unable to build app for
> testing: could not open module file".
>
> Searched the forums but no mention at all of this problem.
>
> --
> Nicolas Cueto
>

Someone else on the list had this problem within the week, but had a different subject for the thread. I believe their issue was some code or widget lurking around without proper inclusions.

What version of Livecode are you compiling with? I’ve had the same problem recently with a stack that I’ve tried to compiler in 8.1.8. I fear I opened this in 9dp11 to see the new dataGrid2 in action and saved the stack without backwards compatibility. This isn’t strictly Android as I was building for iOS when the error manifested.

—Andrew Bell

_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Android build executable on test device fails

Matthias Rebbe via use-livecode
The problem is on 8.1.8.

Any idea what the subject of that thread was?

--
Nicolas Cueto

On 13 January 2018 at 20:15, MWCM via use-livecode <
[hidden email]> wrote:

>
> > Testing on an Android device, the "Standalone builder progress" window
> > shows first "Building classes" and then for a brief moment "Building
> > executable", after which an error window reads "Unable to build app for
> > testing: could not open module file".
> >
> > Searched the forums but no mention at all of this problem.
> >
> > --
> > Nicolas Cueto
> >
>
> Someone else on the list had this problem within the week, but had a
> different subject for the thread. I believe their issue was some code or
> widget lurking around without proper inclusions.
>
> What version of Livecode are you compiling with? I’ve had the same problem
> recently with a stack that I’ve tried to compiler in 8.1.8. I fear I opened
> this in 9dp11 to see the new dataGrid2 in action and saved the stack
> without backwards compatibility. This isn’t strictly Android as I was
> building for iOS when the error manifested.
>
> —Andrew Bell
>
> _______________________________________________
> use-livecode mailing list
> [hidden email]
> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your
> subscription preferences:
> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Android build executable on test device fails

Matthias Rebbe via use-livecode
Found the thread ("Error while saving standalone 8 & 9"), and, yes, widget
problem. But my stack is simply a field and two buttons. No widgets.

So, still stuck.

--
Nicolas Cueto

On 14 January 2018 at 09:15, Nicolas Cueto <[hidden email]> wrote:

> The problem is on 8.1.8.
>
> Any idea what the subject of that thread was?
>
> --
> Nicolas Cueto
>
> On 13 January 2018 at 20:15, MWCM via use-livecode <
> [hidden email]> wrote:
>
>>
>> > Testing on an Android device, the "Standalone builder progress" window
>> > shows first "Building classes" and then for a brief moment "Building
>> > executable", after which an error window reads "Unable to build app for
>> > testing: could not open module file".
>> >
>> > Searched the forums but no mention at all of this problem.
>> >
>> > --
>> > Nicolas Cueto
>> >
>>
>> Someone else on the list had this problem within the week, but had a
>> different subject for the thread. I believe their issue was some code or
>> widget lurking around without proper inclusions.
>>
>> What version of Livecode are you compiling with? I’ve had the same
>> problem recently with a stack that I’ve tried to compiler in 8.1.8. I fear
>> I opened this in 9dp11 to see the new dataGrid2 in action and saved the
>> stack without backwards compatibility. This isn’t strictly Android as I was
>> building for iOS when the error manifested.
>>
>> —Andrew Bell
>>
>> _______________________________________________
>> use-livecode mailing list
>> [hidden email]
>> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your
>> subscription preferences:
>> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
>
>
>
_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Android build executable on test device fails

Matthias Rebbe via use-livecode
In reply to this post by Matthias Rebbe via use-livecode

> Date: Sun, 14 Jan 2018 09:15:48 +0900
> From: Nicolas Cueto <[hidden email]>
> To: How to use LiveCode <[hidden email]>
> Subject: Re: Android build executable on test device fails
> Message-ID:
>    <[hidden email]>
> Content-Type: text/plain; charset="UTF-8"
>
> The problem is on 8.1.8.
>
> Any idea what the subject of that thread was?
>

I was hoping I would be able to get something useful as I had a similar problem but the user found the problem object on their own.

http://lists.runrev.com/pipermail/use-livecode/2018-January/244253.html

--Andrew Bell
_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Android build executable on test device fails

Matthias Rebbe via use-livecode
And now a new problem. The SDK and JDK paths have disappeared.

Just now installed 8.0.2, pointed it to the SDK root path that worked with
8.1.8, but got the error "chosen folder not a valid Android SDK".

And, opening 8.1.8 to confirm the SDK rooth path, the SDK field there has
become blank and the JDK path has returned to "(none)".

Why?!?  Argh!!!

--
Nicolas Cueto


On 14 January 2018 at 09:43, MWCM via use-livecode <
[hidden email]> wrote:

>
> > Date: Sun, 14 Jan 2018 09:15:48 +0900
> > From: Nicolas Cueto <[hidden email]>
> > To: How to use LiveCode <[hidden email]>
> > Subject: Re: Android build executable on test device fails
> > Message-ID:
> >    <[hidden email]>
> > Content-Type: text/plain; charset="UTF-8"
> >
> > The problem is on 8.1.8.
> >
> > Any idea what the subject of that thread was?
> >
>
> I was hoping I would be able to get something useful as I had a similar
> problem but the user found the problem object on their own.
>
> http://lists.runrev.com/pipermail/use-livecode/2018-January/244253.html
>
> --Andrew Bell
> _______________________________________________
> use-livecode mailing list
> [hidden email]
> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your
> subscription preferences:
> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
>
_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Android build executable on test device fails

Matthias Rebbe via use-livecode
On 1/13/18 7:04 PM, Nicolas Cueto via use-livecode wrote:
> And now a new problem. The SDK and JDK paths have disappeared.
>
> Just now installed 8.0.2, pointed it to the SDK root path that worked with
> 8.1.8, but got the error "chosen folder not a valid Android SDK".
>
> And, opening 8.1.8 to confirm the SDK rooth path, the SDK field there has
> become blank and the JDK path has returned to "(none)".
>
> Why?!?  Argh!!!

I was using Java 6.x (the Apple version) until LC 8.1 where it failed. I
had to install Java 1.8 to get it to work. LC shares your prefs among
your installed versions, so you'd need to change the preference setting
each time you switch to a different LC version.

--
Jacqueline Landman Gay         |     [hidden email]
HyperActive Software           |     http://www.hyperactivesw.com

_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode