Application not working with MacOSX 10.6 (maybe due to tsNet)

classic Classic list List threaded Threaded
9 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Application not working with MacOSX 10.6 (maybe due to tsNet)

Sannyasin Brahmanathaswami via use-livecode
Hi everyone,

I'm a LC newbie and have been trying to use an application a colleague
is developping with LiveCode 8.1.3

It works with MacOSX 10.9 and above but fails to launch for previous
version. This was surprising since we thought LiveCode was still
compatible with the 10.6 version.

I have this message in the log :

> Apr 17 20:49:15 myuser myapp[787]: ***
> __NSAutoreleaseNoPool(): Object 0xd82460 of class NSMachPort
> autoreleased with no pool in place - just leaking
> Apr 17 20:49:16 myuser myapp[787]: Error loading
> /Users/myuser/myapp.app/Contents/MacOS/Externals/tsNet.bundle/Contents/MacOS/tsNet:
>  
> dlopen(/Users/myuser/myapp.app/Contents/MacOS/Externals/tsNet.bundle/Contents/MacOS/tsNet, 262): Symbol not found: _kSecImportExportPassphrase\n  Referenced from:
>  
> /Users/myuser/myapp.app/Contents/MacOS/Externals/tsNet.bundle/Contents/MacOS/tsNet\n
>   Expected in:
> /System/Library/Frameworks/Security.framework/Versions/A/Security\n in
> /Users/myuser/myapp.app/Contents/MacOS/Externals/tsNet.bundle/Contents/MacOS/tsNet
> Apr 17 20:49:16: --- last message repeated 1 time ---
> Apr 17 20:49:16 myuser [0x0-0x40040].myapp-Org.[787]: Startup error - failed to load external
> Apr 17 20:49:16 myuser com.apple.launchd.peruser.501[208] ([0x0-0x40040].myapp-Org.[787]): Exited with exit code: 255
I've looked up the "_kSecImportExportPassphrase" variable and it seems
that there may be a difference between iOS and MacOSX regarding this
variable :
http://stackoverflow.com/questions/17348420/private-key-signature-different-on-ios-and-macosx#17349506

So is tsNet the culprit ? Or is this a problem in the way we add the
external ? Or something else ?

Thanks in advance for your help.

Hakima



--
Hakima Manseri
Ingénieure développement et bases de données

Tél : 04 67 14 58 42
Site : http://asm.cnrs.fr/
Dev@LR : http://devatlr.univ-montp2.fr/


_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Application not working with MacOSX 10.6 (maybe due to tsNet)

Sannyasin Brahmanathaswami via use-livecode

> Le 25 avr. 2017 à 17:47, Hakima Manseri via use-livecode <[hidden email]> a écrit :
>
> Hi everyone,
>
> I'm a LC newbie and have been trying to use an application a colleague is developping with LiveCode 8.1.3
>
> It works with MacOSX 10.9 and above but fails to launch for previous version. This was surprising since we thought LiveCode was still compatible with the 10.6 version.
>
> I have this message in the log :
>
>> Apr 17 20:49:15 myuser myapp[787]: ***
>> __NSAutoreleaseNoPool(): Object 0xd82460 of class NSMachPort
>> autoreleased with no pool in place - just leaking
>> Apr 17 20:49:16 myuser myapp[787]: Error loading
>> /Users/myuser/myapp.app/Contents/MacOS/Externals/tsNet.bundle/Contents/MacOS/tsNet:
>>  dlopen(/Users/myuser/myapp.app/Contents/MacOS/Externals/tsNet.bundle/Contents/MacOS/tsNet, 262): Symbol not found: _kSecImportExportPassphrase\n  Referenced from:
>>  /Users/myuser/myapp.app/Contents/MacOS/Externals/tsNet.bundle/Contents/MacOS/tsNet\n
>>  Expected in:
>> /System/Library/Frameworks/Security.framework/Versions/A/Security\n in
>> /Users/myuser/myapp.app/Contents/MacOS/Externals/tsNet.bundle/Contents/MacOS/tsNet
>> Apr 17 20:49:16: --- last message repeated 1 time ---
>> Apr 17 20:49:16 myuser [0x0-0x40040].myapp-Org.[787]: Startup error - failed to load external
>> Apr 17 20:49:16 myuser com.apple.launchd.peruser.501[208] ([0x0-0x40040].myapp-Org.[787]): Exited with exit code: 255
> I've looked up the "_kSecImportExportPassphrase" variable and it seems that there may be a difference between iOS and MacOSX regarding this variable : http://stackoverflow.com/questions/17348420/private-key-signature-different-on-ios-and-macosx#17349506
>
> So is tsNet the culprit ? Or is this a problem in the way we add the external ? Or something else ?
>
> Thanks in advance for your help.
>
> Hakima
>

See http://quality.livecode.com/show_bug.cgi?id=19035 <http://quality.livecode.com/show_bug.cgi?id=19035>

Workaround : compile standalone with Livecode 8.0
_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Application not working with MacOSX 10.6 (maybe due to tsNet)

Sannyasin Brahmanathaswami via use-livecode
I'll look into that.
Thanks !


Le 25/04/2017 à 17:52, Ludovic THEBAULT via use-livecode a écrit :

>> Le 25 avr. 2017 à 17:47, Hakima Manseri via use-livecode <[hidden email]> a écrit :
>>
>> Hi everyone,
>>
>> I'm a LC newbie and have been trying to use an application a colleague is developping with LiveCode 8.1.3
>>
>> It works with MacOSX 10.9 and above but fails to launch for previous version. This was surprising since we thought LiveCode was still compatible with the 10.6 version.
>>
>> I have this message in the log :
>>
>>> Apr 17 20:49:15 myuser myapp[787]: ***
>>> __NSAutoreleaseNoPool(): Object 0xd82460 of class NSMachPort
>>> autoreleased with no pool in place - just leaking
>>> Apr 17 20:49:16 myuser myapp[787]: Error loading
>>> /Users/myuser/myapp.app/Contents/MacOS/Externals/tsNet.bundle/Contents/MacOS/tsNet:
>>>   dlopen(/Users/myuser/myapp.app/Contents/MacOS/Externals/tsNet.bundle/Contents/MacOS/tsNet, 262): Symbol not found: _kSecImportExportPassphrase\n  Referenced from:
>>>   /Users/myuser/myapp.app/Contents/MacOS/Externals/tsNet.bundle/Contents/MacOS/tsNet\n
>>>   Expected in:
>>> /System/Library/Frameworks/Security.framework/Versions/A/Security\n in
>>> /Users/myuser/myapp.app/Contents/MacOS/Externals/tsNet.bundle/Contents/MacOS/tsNet
>>> Apr 17 20:49:16: --- last message repeated 1 time ---
>>> Apr 17 20:49:16 myuser [0x0-0x40040].myapp-Org.[787]: Startup error - failed to load external
>>> Apr 17 20:49:16 myuser com.apple.launchd.peruser.501[208] ([0x0-0x40040].myapp-Org.[787]): Exited with exit code: 255
>> I've looked up the "_kSecImportExportPassphrase" variable and it seems that there may be a difference between iOS and MacOSX regarding this variable : http://stackoverflow.com/questions/17348420/private-key-signature-different-on-ios-and-macosx#17349506
>>
>> So is tsNet the culprit ? Or is this a problem in the way we add the external ? Or something else ?
>>
>> Thanks in advance for your help.
>>
>> Hakima
>>
> See http://quality.livecode.com/show_bug.cgi?id=19035 <http://quality.livecode.com/show_bug.cgi?id=19035>
>
> Workaround : compile standalone with Livecode 8.0
> _______________________________________________
> use-livecode mailing list
> [hidden email]
> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode


--
Hakima Manseri
Ingénieure développement et bases de données

Tél : 04 67 14 58 42
Site : http://asm.cnrs.fr/
Dev@LR : http://devatlr.univ-montp2.fr/


_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Application not working with MacOSX 10.6 (maybe due to tsNet)

Sannyasin Brahmanathaswami via use-livecode
Hi again,

the new standalone does leunch on 10.6 but tsNet with LiveCode 8.0
doesn't seem include SFTP support.
Is that the case or have we messed up somewhere ?

Thanks again for your help.
Cheers,
Hakima




Le 25/04/2017 à 17:57, Hakima Manseri via use-livecode a écrit :

> I'll look into that.
> Thanks !
>
>
> Le 25/04/2017 à 17:52, Ludovic THEBAULT via use-livecode a écrit :
>>> Le 25 avr. 2017 à 17:47, Hakima Manseri via use-livecode
>>> <[hidden email]> a écrit :
>>>
>>> Hi everyone,
>>>
>>> I'm a LC newbie and have been trying to use an application a
>>> colleague is developping with LiveCode 8.1.3
>>>
>>> It works with MacOSX 10.9 and above but fails to launch for previous
>>> version. This was surprising since we thought LiveCode was still
>>> compatible with the 10.6 version.
>>>
>>> I have this message in the log :
>>>
>>>> Apr 17 20:49:15 myuser myapp[787]: ***
>>>> __NSAutoreleaseNoPool(): Object 0xd82460 of class NSMachPort
>>>> autoreleased with no pool in place - just leaking
>>>> Apr 17 20:49:16 myuser myapp[787]: Error loading
>>>> /Users/myuser/myapp.app/Contents/MacOS/Externals/tsNet.bundle/Contents/MacOS/tsNet:
>>>>
>>>> dlopen(/Users/myuser/myapp.app/Contents/MacOS/Externals/tsNet.bundle/Contents/MacOS/tsNet,
>>>> 262): Symbol not found: _kSecImportExportPassphrase\n Referenced from:
>>>> /Users/myuser/myapp.app/Contents/MacOS/Externals/tsNet.bundle/Contents/MacOS/tsNet\n
>>>>   Expected in:
>>>> /System/Library/Frameworks/Security.framework/Versions/A/Security\n in
>>>> /Users/myuser/myapp.app/Contents/MacOS/Externals/tsNet.bundle/Contents/MacOS/tsNet
>>>>
>>>> Apr 17 20:49:16: --- last message repeated 1 time ---
>>>> Apr 17 20:49:16 myuser [0x0-0x40040].myapp-Org.[787]: Startup error
>>>> - failed to load external
>>>> Apr 17 20:49:16 myuser com.apple.launchd.peruser.501[208]
>>>> ([0x0-0x40040].myapp-Org.[787]): Exited with exit code: 255
>>> I've looked up the "_kSecImportExportPassphrase" variable and it
>>> seems that there may be a difference between iOS and MacOSX
>>> regarding this variable :
>>> http://stackoverflow.com/questions/17348420/private-key-signature-different-on-ios-and-macosx#17349506
>>>
>>> So is tsNet the culprit ? Or is this a problem in the way we add the
>>> external ? Or something else ?
>>>
>>> Thanks in advance for your help.
>>>
>>> Hakima
>>>
>> See http://quality.livecode.com/show_bug.cgi?id=19035 
>> <http://quality.livecode.com/show_bug.cgi?id=19035>
>>
>> Workaround : compile standalone with Livecode 8.0
>> _______________________________________________
>> use-livecode mailing list
>> [hidden email]
>> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your
>> subscription preferences:
>> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
>
>


--
Hakima Manseri
Ingénieure développement et bases de données

Tél : 04 67 14 58 42
Site : http://asm.cnrs.fr/
Dev@LR : http://devatlr.univ-montp2.fr/


_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Application not working with MacOSX 10.6 (maybe due to tsNet)

Sannyasin Brahmanathaswami via use-livecode


On 26/04/2017 11:41, Hakima Manseri via use-livecode wrote:
> Hi again,
>
> the new standalone does leunch on 10.6 but tsNet with LiveCode 8.0
> doesn't seem include SFTP support.
> Is that the case or have we messed up somewhere ?

tsNet is only included in LiveCode 8.1.0 or later.

                                            Peter

--
Dr Peter Brett <[hidden email]>
LiveCode Technical Project Manager

lcb-mode for Emacs: https://github.com/peter-b/lcb-mode

_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Application not working with MacOSX 10.6 (maybe due to tsNet)

Sannyasin Brahmanathaswami via use-livecode
With 8.1, it doesn't work.
Is this bug corrected or do we give up on MacOSX 10.6 ?

Hakima

Le 26/04/2017 à 14:53, Peter TB Brett via use-livecode a écrit :

>
>
> On 26/04/2017 11:41, Hakima Manseri via use-livecode wrote:
>> Hi again,
>>
>> the new standalone does leunch on 10.6 but tsNet with LiveCode 8.0
>> doesn't seem include SFTP support.
>> Is that the case or have we messed up somewhere ?
>
> tsNet is only included in LiveCode 8.1.0 or later.
>
>                                            Peter
>


--
Hakima Manseri
Ingénieure développement et bases de données

Tél : 04 67 14 58 42
Site : http://asm.cnrs.fr/
Dev@LR : http://devatlr.univ-montp2.fr/


_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Application not working with MacOSX 10.6 (maybe due to tsNet)

Sannyasin Brahmanathaswami via use-livecode
Hi Hakima,

This bug will be fixed in a future release.

Best,
Panos
--

On Wed, Apr 26, 2017 at 5:28 PM, Hakima Manseri via use-livecode <
[hidden email]> wrote:

> With 8.1, it doesn't work.
> Is this bug corrected or do we give up on MacOSX 10.6 ?
>
> Hakima
>
> Le 26/04/2017 à 14:53, Peter TB Brett via use-livecode a écrit :
>
>>
>>
>> On 26/04/2017 11:41, Hakima Manseri via use-livecode wrote:
>>
>>> Hi again,
>>>
>>> the new standalone does leunch on 10.6 but tsNet with LiveCode 8.0
>>> doesn't seem include SFTP support.
>>> Is that the case or have we messed up somewhere ?
>>>
>>
>> tsNet is only included in LiveCode 8.1.0 or later.
>>
>>                                            Peter
>>
>>
>
> --
> Hakima Manseri
> Ingénieure développement et bases de données
>
> Tél : 04 67 14 58 42
> Site : http://asm.cnrs.fr/
> Dev@LR : http://devatlr.univ-montp2.fr/
>
>
> _______________________________________________
> use-livecode mailing list
> [hidden email]
> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your
> subscription preferences:
> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
>
_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Application not working with MacOSX 10.6 (maybe due to tsNet)

Sannyasin Brahmanathaswami via use-livecode
If you have not done it already, I suggest you add your email in the cc
list of this bug report, so as you get notified when the bug is fixed.

On Wed, Apr 26, 2017 at 5:37 PM, panagiotis merakos <[hidden email]>
wrote:

> Hi Hakima,
>
> This bug will be fixed in a future release.
>
> Best,
> Panos
> --
>
> On Wed, Apr 26, 2017 at 5:28 PM, Hakima Manseri via use-livecode <
> [hidden email]> wrote:
>
>> With 8.1, it doesn't work.
>> Is this bug corrected or do we give up on MacOSX 10.6 ?
>>
>> Hakima
>>
>> Le 26/04/2017 à 14:53, Peter TB Brett via use-livecode a écrit :
>>
>>>
>>>
>>> On 26/04/2017 11:41, Hakima Manseri via use-livecode wrote:
>>>
>>>> Hi again,
>>>>
>>>> the new standalone does leunch on 10.6 but tsNet with LiveCode 8.0
>>>> doesn't seem include SFTP support.
>>>> Is that the case or have we messed up somewhere ?
>>>>
>>>
>>> tsNet is only included in LiveCode 8.1.0 or later.
>>>
>>>                                            Peter
>>>
>>>
>>
>> --
>> Hakima Manseri
>> Ingénieure développement et bases de données
>>
>> Tél : 04 67 14 58 42
>> Site : http://asm.cnrs.fr/
>> Dev@LR : http://devatlr.univ-montp2.fr/
>>
>>
>> _______________________________________________
>> use-livecode mailing list
>> [hidden email]
>> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your
>> subscription preferences:
>> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
>>
>
>
_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Application not working with MacOSX 10.6 (maybe due to tsNet)

Sannyasin Brahmanathaswami via use-livecode
Will do !

Thanks.

Le 26/04/2017 à 18:38, panagiotis merakos via use-livecode a écrit :

> If you have not done it already, I suggest you add your email in the cc
> list of this bug report, so as you get notified when the bug is fixed.
>
> On Wed, Apr 26, 2017 at 5:37 PM, panagiotis merakos <[hidden email]>
> wrote:
>
>> Hi Hakima,
>>
>> This bug will be fixed in a future release.
>>
>> Best,
>> Panos
>> --
>>
>> On Wed, Apr 26, 2017 at 5:28 PM, Hakima Manseri via use-livecode <
>> [hidden email]> wrote:
>>
>>> With 8.1, it doesn't work.
>>> Is this bug corrected or do we give up on MacOSX 10.6 ?
>>>
>>> Hakima
>>>
>>> Le 26/04/2017 à 14:53, Peter TB Brett via use-livecode a écrit :
>>>
>>>>
>>>> On 26/04/2017 11:41, Hakima Manseri via use-livecode wrote:
>>>>
>>>>> Hi again,
>>>>>
>>>>> the new standalone does leunch on 10.6 but tsNet with LiveCode 8.0
>>>>> doesn't seem include SFTP support.
>>>>> Is that the case or have we messed up somewhere ?
>>>>>
>>>> tsNet is only included in LiveCode 8.1.0 or later.
>>>>
>>>>                                             Peter
>>>>
>>>>
>>> --
>>> Hakima Manseri
>>> Ingénieure développement et bases de données
>>>
>>> Tél : 04 67 14 58 42
>>> Site : http://asm.cnrs.fr/
>>> Dev@LR : http://devatlr.univ-montp2.fr/
>>>
>>>
>>> _______________________________________________
>>> use-livecode mailing list
>>> [hidden email]
>>> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your
>>> subscription preferences:
>>> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
>>>
>>
> _______________________________________________
> use-livecode mailing list
> [hidden email]
> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode


--
Hakima Manseri
Ingénieure développement et bases de données

Tél : 04 67 14 58 42
Site : http://asm.cnrs.fr/
Dev@LR : http://devatlr.univ-montp2.fr/


_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode