Installation failed

classic Classic list List threaded Threaded
16 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Installation failed

Mike Kerner via use-livecode
Livecode Installer // Installation failed
The installation was not successful

Could not launch Installer Slave.

Sound familiar to anyone? I cannot install LC 8.1.9 from a freshly downloaded copy in Windows 7 64 bit.

Bob S


_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Installation failed

Mike Kerner via use-livecode
Sounds like you are trying to install on Windows when the installer is on a
network drive. Try copying the installer to the Windows machine.


Trevor DeVore

On Mon, Apr 2, 2018 at 4:54 PM Bob Sneidar via use-livecode <
[hidden email]> wrote:

> Livecode Installer // Installation failed
> The installation was not successful
>
> Could not launch Installer Slave.
>
> Sound familiar to anyone? I cannot install LC 8.1.9 from a freshly
> downloaded copy in Windows 7 64 bit.
>
> Bob S
>
>
> _______________________________________________
> use-livecode mailing list
> [hidden email]
> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your
> subscription preferences:
> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
>
_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Installation failed

Mike Kerner via use-livecode
Also, if you’re using something like Windows/Parallels on a Mac, you have to do the whole operation completely in Windows.

Peter

> On Apr 2, 2018, at 7:04 PM, Trevor DeVore via use-livecode <[hidden email]> wrote:
>
> Sounds like you are trying to install on Windows when the installer is on a
> network drive. Try copying the installer to the Windows machine.
>
> —
> Trevor DeVore
>
> On Mon, Apr 2, 2018 at 4:54 PM Bob Sneidar via use-livecode <
> [hidden email]> wrote:
>
>> Livecode Installer // Installation failed
>> The installation was not successful
>>
>> Could not launch Installer Slave.
>>
>> Sound familiar to anyone? I cannot install LC 8.1.9 from a freshly
>> downloaded copy in Windows 7 64 bit.
>>
>> Bob S
>>
>>
>> _______________________________________________
>> use-livecode mailing list
>> [hidden email]
>> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your
>> subscription preferences:
>> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
>>
> _______________________________________________
> use-livecode mailing list
> [hidden email]
> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode


_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Installation failed

Mike Kerner via use-livecode
Right. That is because the Mac drive is accessed over a network drive in
that scenario. The Windows installer won’t work on a network drive.


Trevor DeVore

On Mon, Apr 2, 2018 at 9:46 PM Peter Bogdanoff via use-livecode <
[hidden email]> wrote:

> Also, if you’re using something like Windows/Parallels on a Mac, you have
> to do the whole operation completely in Windows.
>
> Peter
>
> > On Apr 2, 2018, at 7:04 PM, Trevor DeVore via use-livecode <
> [hidden email]> wrote:
> >
> > Sounds like you are trying to install on Windows when the installer is
> on a
> > network drive. Try copying the installer to the Windows machine.
> >
> > —
> > Trevor DeVore
> >
> > On Mon, Apr 2, 2018 at 4:54 PM Bob Sneidar via use-livecode <
> > [hidden email]> wrote:
> >
> >> Livecode Installer // Installation failed
> >> The installation was not successful
> >>
> >> Could not launch Installer Slave.
> >>
> >> Sound familiar to anyone? I cannot install LC 8.1.9 from a freshly
> >> downloaded copy in Windows 7 64 bit.
> >>
> >> Bob S
> >>
> >>
> >> _______________________________________________
> >> use-livecode mailing list
> >> [hidden email]
> >> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your
> >> subscription preferences:
> >> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
> >>
> > _______________________________________________
> > use-livecode mailing list
> > [hidden email]
> > Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your
> subscription preferences:
> > http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
>
>
> _______________________________________________
> use-livecode mailing list
> [hidden email]
> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your
> subscription preferences:
> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Android Native Button

Mike Kerner via use-livecode
I'm receiving the error below. The button does render. I can't change the textsize? Have I missed something or should I submit a QCC bug report?

Thanks

occurred on line:0
0,Value is not of correct type for assignment to variable - expected
type<type:_builtin_pointer> for
assigning to a variable tTypefacePtr in
com.livecode.widget.native.android.button.SetTypeface


Ralph DiMola
IT Director
Evergreen Information Services
[hidden email]


_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Android Native Button

Mike Kerner via use-livecode
Looking at the code for the android field, it is probably a bug. In that
code the type is optional pointer and a check is done that a pointer was
returned. That check is not done for the button. Are you sure the font
being specified is valid?

I have not done anything android, so this is just a quick read of the LCB
code.
On Mon, Apr 2, 2018 at 11:14 PM Ralph DiMola via use-livecode <
[hidden email]> wrote:

> I'm receiving the error below. The button does render. I can't change the
> textsize? Have I missed something or should I submit a QCC bug report?
>
> Thanks
>
> occurred on line:0
> 0,Value is not of correct type for assignment to variable - expected
> type<type:_builtin_pointer> for
> assigning to a variable tTypefacePtr in
> com.livecode.widget.native.android.button.SetTypeface
>
>
> Ralph DiMola
> IT Director
> Evergreen Information Services
> [hidden email]
>
>
> _______________________________________________
> use-livecode mailing list
> [hidden email]
> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your
> subscription preferences:
> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
>
_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Android Native Button

Mike Kerner via use-livecode
Ah yes, we need to apply this
https://github.com/livecode/livecode/pull/6441/files to the android button
as well

On Tue, Apr 3, 2018 at 5:51 AM Brian Milby via use-livecode <
[hidden email]> wrote:

> Looking at the code for the android field, it is probably a bug. In that
> code the type is optional pointer and a check is done that a pointer was
> returned. That check is not done for the button. Are you sure the font
> being specified is valid?
>
> I have not done anything android, so this is just a quick read of the LCB
> code.
> On Mon, Apr 2, 2018 at 11:14 PM Ralph DiMola via use-livecode <
> [hidden email]> wrote:
>
> > I'm receiving the error below. The button does render. I can't change the
> > textsize? Have I missed something or should I submit a QCC bug report?
> >
> > Thanks
> >
> > occurred on line:0
> > 0,Value is not of correct type for assignment to variable - expected
> > type<type:_builtin_pointer> for
> > assigning to a variable tTypefacePtr in
> > com.livecode.widget.native.android.button.SetTypeface
> >
> >
> > Ralph DiMola
> > IT Director
> > Evergreen Information Services
> > [hidden email]
> >
> >
> > _______________________________________________
> > use-livecode mailing list
> > [hidden email]
> > Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your
> > subscription preferences:
> > http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
> >
> _______________________________________________
> use-livecode mailing list
> [hidden email]
> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your
> subscription preferences:
> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
>
_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Installation failed

Mike Kerner via use-livecode
In reply to this post by Mike Kerner via use-livecode
Hmmm... interesting point. The Parallels VM shares the Mac desktop. It does so, believe it or not, through a custom network adapter. So even though it's on my desktop, the VM thinks it's on a network share.

Bob S


> On Apr 2, 2018, at 19:04 , Trevor DeVore via use-livecode <[hidden email]> wrote:
>
> Sounds like you are trying to install on Windows when the installer is on a
> network drive. Try copying the installer to the Windows machine.
>
> —
> Trevor DeVore

_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Installation failed

Mike Kerner via use-livecode
Copying the installer from the desktop to the C:\Software folder then running the installer did the trick. Sometimes I cannot see the forest for the trees. It goes to my view that everything that happens with a computer is to create the illusion of something, but it has no substance itself. In this case my desktop looks like a local desktop, but is actually working like folder redirection to a network profile.

Bob S


> On Apr 3, 2018, at 07:37 , Bob Sneidar via use-livecode <[hidden email]> wrote:
>
> Hmmm... interesting point. The Parallels VM shares the Mac desktop. It does so, believe it or not, through a custom network adapter. So even though it's on my desktop, the VM thinks it's on a network share.
>
> Bob S
>
>
>> On Apr 2, 2018, at 19:04 , Trevor DeVore via use-livecode <[hidden email]> wrote:
>>
>> Sounds like you are trying to install on Windows when the installer is on a
>> network drive. Try copying the installer to the Windows machine.
>>
>> —
>> Trevor DeVore
>
> _______________________________________________
> use-livecode mailing list
> [hidden email]
> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode

_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Installation failed

Mike Kerner via use-livecode
In reply to this post by Mike Kerner via use-livecode
Now it gets most of the way through and then backs out and says can't install payload or some such thing. <sigh>

Bob S


> On Apr 3, 2018, at 07:37 , Bob Sneidar via use-livecode <[hidden email]> wrote:
>
> Hmmm... interesting point. The Parallels VM shares the Mac desktop. It does so, believe it or not, through a custom network adapter. So even though it's on my desktop, the VM thinks it's on a network share.
>
> Bob S
>
>
>> On Apr 2, 2018, at 19:04 , Trevor DeVore via use-livecode <[hidden email]> wrote:
>>
>> Sounds like you are trying to install on Windows when the installer is on a
>> network drive. Try copying the installer to the Windows machine.
>>
>> —
>> Trevor DeVore
>
> _______________________________________________
> use-livecode mailing list
> [hidden email]
> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode

_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Installation failed

Mike Kerner via use-livecode
Couldn't extract payload to file. Internal error. I'll contact support.

Bob S


> On Apr 3, 2018, at 07:44 , Bob Sneidar via use-livecode <[hidden email]> wrote:
>
> Now it gets most of the way through and then backs out and says can't install payload or some such thing. <sigh>
>
> Bob S


_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Installation failed

Mike Kerner via use-livecode
I had installation success in Win/Parallels downloading with the web browser IN Windows.

Peter

> On Apr 3, 2018, at 7:46 AM, Bob Sneidar via use-livecode <[hidden email]> wrote:
>
> Couldn't extract payload to file. Internal error. I'll contact support.
>
> Bob S
>
>
>> On Apr 3, 2018, at 07:44 , Bob Sneidar via use-livecode <[hidden email]> wrote:
>>
>> Now it gets most of the way through and then backs out and says can't install payload or some such thing. <sigh>
>>
>> Bob S
>
>
> _______________________________________________
> use-livecode mailing list
> [hidden email]
> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode

_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Installation failed

Mike Kerner via use-livecode
In reply to this post by Mike Kerner via use-livecode
I've also run into that when I try to install for all users instead of just
me when I'm installing in parallels

On Tue, Apr 3, 2018 at 10:46 AM, Bob Sneidar via use-livecode <
[hidden email]> wrote:

> Couldn't extract payload to file. Internal error. I'll contact support.
>
> Bob S
>
>
> > On Apr 3, 2018, at 07:44 , Bob Sneidar via use-livecode <
> [hidden email]> wrote:
> >
> > Now it gets most of the way through and then backs out and says can't
> install payload or some such thing. <sigh>
> >
> > Bob S
>
>
> _______________________________________________
> use-livecode mailing list
> [hidden email]
> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your
> subscription preferences:
> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
>



--
On the first day, God created the heavens and the Earth
On the second day, God created the oceans.
On the third day, God put the animals on hold for a few hours,
   and did a little diving.
And God said, "This is good."
_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Installation failed

Mike Kerner via use-livecode
Actually I discovered I was running out of disk space in my VM. DOH! The installer doesn't really spell that out when it fails, so I feel somewhat vindicated.

Bob S


> On Apr 3, 2018, at 08:43 , Mike Kerner via use-livecode <[hidden email]> wrote:
>
> I've also run into that when I try to install for all users instead of just
> me when I'm installing in parallels
>
> On Tue, Apr 3, 2018 at 10:46 AM, Bob Sneidar via use-livecode <
> [hidden email]> wrote:
>
>> Couldn't extract payload to file. Internal error. I'll contact support.
>>
>> Bob S


_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

RE: Android Native Button

Mike Kerner via use-livecode
In reply to this post by Mike Kerner via use-livecode
Thanks Ali,

I submitted bug https://quality.livecode.com/show_bug.cgi?id=21141

Also in the QCC is that I can't change the font of text size.

Ralph DiMola
IT Director
Evergreen Information Services
[hidden email]

-----Original Message-----
From: use-livecode [mailto:[hidden email]] On Behalf
Of Ali Lloyd via use-livecode
Sent: Tuesday, April 03, 2018 3:17 AM
To: How to use LiveCode
Cc: Ali Lloyd
Subject: Re: Android Native Button

Ah yes, we need to apply this
https://github.com/livecode/livecode/pull/6441/files to the android button
as well

On Tue, Apr 3, 2018 at 5:51 AM Brian Milby via use-livecode <
[hidden email]> wrote:

> Looking at the code for the android field, it is probably a bug. In
> that code the type is optional pointer and a check is done that a
> pointer was returned. That check is not done for the button. Are you
> sure the font being specified is valid?
>
> I have not done anything android, so this is just a quick read of the
> LCB code.
> On Mon, Apr 2, 2018 at 11:14 PM Ralph DiMola via use-livecode <
> [hidden email]> wrote:
>
> > I'm receiving the error below. The button does render. I can't
> > change the textsize? Have I missed something or should I submit a QCC
bug report?

> >
> > Thanks
> >
> > occurred on line:0
> > 0,Value is not of correct type for assignment to variable - expected
> > type<type:_builtin_pointer> for assigning to a variable tTypefacePtr
> > in com.livecode.widget.native.android.button.SetTypeface
> >
> >
> > Ralph DiMola
> > IT Director
> > Evergreen Information Services
> > [hidden email]
> >
> >
> > _______________________________________________
> > use-livecode mailing list
> > [hidden email]
> > Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your
> > subscription preferences:
> > http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
> >
> _______________________________________________
> use-livecode mailing list
> [hidden email]
> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your
> subscription preferences:
> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
>
_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription
preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode


_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

RE: Android Native Button

Mike Kerner via use-livecode
In reply to this post by Mike Kerner via use-livecode
Yes, I enumerated the font names on the device and used the "Droid Serif" font.

QCC report 21141 submitted.

 

Thanks Brian

 

Ralph DiMola

IT Director

Evergreen Information Services

[hidden email]

 

From: Brian Milby [mailto:[hidden email]]
Sent: Tuesday, April 03, 2018 12:51 AM
To: How to use LiveCode
Cc: Ralph DiMola
Subject: Re: Android Native Button

 

Looking at the code for the android field, it is probably a bug. In that code the type is optional pointer and a check is done that a pointer was returned. That check is not done for the button. Are you sure the font being specified is valid?

I have not done anything android, so this is just a quick read of the LCB code.

On Mon, Apr 2, 2018 at 11:14 PM Ralph DiMola via use-livecode <[hidden email]> wrote:

I'm receiving the error below. The button does render. I can't change the textsize? Have I missed something or should I submit a QCC bug report?

Thanks

occurred on line:0
0,Value is not of correct type for assignment to variable - expected
type<type:_builtin_pointer> for
assigning to a variable tTypefacePtr in
com.livecode.widget.native.android.button.SetTypeface


Ralph DiMola
IT Director
Evergreen Information Services
[hidden email]


_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode

_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode