LC 9 DP11 hangs with "Loading Libraries" on Windows 10

classic Classic list List threaded Threaded
5 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

LC 9 DP11 hangs with "Loading Libraries" on Windows 10

Bob Sneidar via use-livecode
Hi,

i am using LC 9 DP11 on Mac OSX since its release without any noteworthy problems.

Today i installed LC 9 DP11 on a Windows 10 Pro 64bit and have the problem that LC stops loading right after the splash screen pops up and shows the text "Loading libraries".
With a newly installed LC 8.1.9 i do not see this behavior.

What i´ve tried so far:
- disabled Antivirus / Firewall
- deleted the preferences file
- reinstalled LC9 DP11

All without success.

Does anyone else run into this?

What should i try next?

Regards,
Matthias




_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: LC 9 DP11 hangs with "Loading Libraries" on Windows 10

Bob Sneidar via use-livecode
Hi Matthias,

The IDE writes to a log file every time it is launched. The file is:

C:/Users/your_username/AppData/Local/RunRev/Logs/LiveCodeToolsLog.txt

This file contains logs from *every* LC version, and from *every* LC
edition. So you might want to delete it (or rename it to
LiveCodeToolsLog_old.txt) first and *then* restart LC, so as the new file
"LiveCodeToolsLog.txt" will contain only the current log.

If you don't see anything helpful at the log, file a bug report and attach
the file to the report so as we investigate this further.

Best,
Panos
--



On Fri, Feb 23, 2018 at 12:19 PM, Matthias Rebbe via use-livecode <
[hidden email]> wrote:

> Hi,
>
> i am using LC 9 DP11 on Mac OSX since its release without any noteworthy
> problems.
>
> Today i installed LC 9 DP11 on a Windows 10 Pro 64bit and have the problem
> that LC stops loading right after the splash screen pops up and shows the
> text "Loading libraries".
> With a newly installed LC 8.1.9 i do not see this behavior.
>
> What i´ve tried so far:
> - disabled Antivirus / Firewall
> - deleted the preferences file
> - reinstalled LC9 DP11
>
> All without success.
>
> Does anyone else run into this?
>
> What should i try next?
>
> Regards,
> Matthias
>
>
>
>
> _______________________________________________
> use-livecode mailing list
> [hidden email]
> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your
> subscription preferences:
> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode




--
Panagiotis Merakos <[hidden email]>
LiveCode Software Developer

Everyone Can Create Apps <https://livecode.com>
_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: LC 9 DP11 hangs with "Loading Libraries" on Windows 10

Bob Sneidar via use-livecode
Hi Panos,

thanks for your comment.

Unfortunately i cannot see anything helpful. The log stops at "Loading library revIDELibrary"

I will file a bug.

Regards,
Matthias


> Am 23.02.2018 um 13:42 schrieb panagiotis merakos via use-livecode <[hidden email]>:
>
> Hi Matthias,
>
> The IDE writes to a log file every time it is launched. The file is:
>
> C:/Users/your_username/AppData/Local/RunRev/Logs/LiveCodeToolsLog.txt
>
> This file contains logs from *every* LC version, and from *every* LC
> edition. So you might want to delete it (or rename it to
> LiveCodeToolsLog_old.txt) first and *then* restart LC, so as the new file
> "LiveCodeToolsLog.txt" will contain only the current log.
>
> If you don't see anything helpful at the log, file a bug report and attach
> the file to the report so as we investigate this further.
>
> Best,
> Panos
> --
>
>
>
> On Fri, Feb 23, 2018 at 12:19 PM, Matthias Rebbe via use-livecode <
> [hidden email] <mailto:[hidden email]>> wrote:
>
>> Hi,
>>
>> i am using LC 9 DP11 on Mac OSX since its release without any noteworthy
>> problems.
>>
>> Today i installed LC 9 DP11 on a Windows 10 Pro 64bit and have the problem
>> that LC stops loading right after the splash screen pops up and shows the
>> text "Loading libraries".
>> With a newly installed LC 8.1.9 i do not see this behavior.
>>
>> What i´ve tried so far:
>> - disabled Antivirus / Firewall
>> - deleted the preferences file
>> - reinstalled LC9 DP11
>>
>> All without success.
>>
>> Does anyone else run into this?
>>
>> What should i try next?
>>
>> Regards,
>> Matthias
>>
>>
>>
>>
>> _______________________________________________
>> use-livecode mailing list
>> [hidden email] <mailto:[hidden email]>
>> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your
>> subscription preferences:
>> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode <http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode>
>
>
>
>
> --
> Panagiotis Merakos <[hidden email] <mailto:[hidden email]>>
> LiveCode Software Developer
>
> Everyone Can Create Apps <https://livecode.com <https://livecode.com/>>
> _______________________________________________
> use-livecode mailing list
> [hidden email] <mailto:[hidden email]>
> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode <http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode>
_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: LC 9 DP11 hangs with "Loading Libraries" on Windows 10

Bob Sneidar via use-livecode
My guess is there is something wrong with that library or the next one in line.

Bob S


> On Feb 23, 2018, at 05:08 , Matthias Rebbe via use-livecode <[hidden email]> wrote:
>
> Hi Panos,
>
> thanks for your comment.
>
> Unfortunately i cannot see anything helpful. The log stops at "Loading library revIDELibrary"
>
> I will file a bug.
>
> Regards,
> Matthias


_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: LC 9 DP11 hangs with "Loading Libraries" on Windows 10

Bob Sneidar via use-livecode
Ah, I have just realised this may well be caused by
http://quality.livecode.com/show_bug.cgi?id=20970
You could try the workaround described there.

On Tue, Feb 27, 2018 at 4:11 PM Bob Sneidar via use-livecode <
[hidden email]> wrote:

> My guess is there is something wrong with that library or the next one in
> line.
>
> Bob S
>
>
> > On Feb 23, 2018, at 05:08 , Matthias Rebbe via use-livecode <
> [hidden email]> wrote:
> >
> > Hi Panos,
> >
> > thanks for your comment.
> >
> > Unfortunately i cannot see anything helpful. The log stops at "Loading
> library revIDELibrary"
> >
> > I will file a bug.
> >
> > Regards,
> > Matthias
>
>
> _______________________________________________
> use-livecode mailing list
> [hidden email]
> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your
> subscription preferences:
> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
>
_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode