Screen not updating

classic Classic list List threaded Threaded
7 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Screen not updating

Bob Sneidar-2
Hi all. Not sure if this is expected behavior. While running a script, my monitor is not updating with anything that is happening. I am running a script that incrementally selects a record in a data grid, which will then update the form, then I run some other things that get data from the form and update a database. Nothing fancy here. I do not lock the screen. I have even issued a wait 0 milliseconds with messages command, and yet I cannot see the datagrid selection changing. Can't find anything in the dictionary about this.

Bob S



_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Screen not updating

dunbarxx
Hi.

If you really have never locked the screen, (did you search for "lock" in all scripts?) can you place a few bogus lines, like:

answer random(999)

here and there in key places and see if and where they pop up? I do this sort of thing all the time to flag important changes or unwanted behaviors. If you really use "answer", which is louder, instead of just "put", which makes you keep and eye on the message box, watch out not to screw up the local variable "it".

Or place breakpoint in sort of the same places, and see what does not happen when it should.

Craig Newman
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Screen not updating

Stephen Barncard-5
In reply to this post by Bob Sneidar-2
I am pretty sure when one makes a change to a datagrid from 'outside', it
may need to be refreshed. There's a command.

On Wed, Nov 30, 2016 at 1:06 PM, Bob Sneidar <[hidden email]>
wrote:

> Hi all. Not sure if this is expected behavior. While running a script, my
> monitor is not updating with anything that is happening. I am running a
> script that incrementally selects a record in a data grid, which will then
> update the form, then I




--
Stephen Barncard - Sebastopol Ca. USA -
mixstream.org
_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Screen not updating

dunbarxx
Stephen makes a point.

dispatch "ResetList" to group "yourDataGrid"

Craig
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Screen not updating

Bob Sneidar-2
In reply to this post by Stephen Barncard-5
Perhaps, but that is not the issue. If you set the dgHilitedLine or dghilitedIndex, the datagrid will scroll if necessary to make the line visible. The form updates because I have a selectionChanged handler in the data grid which does everything necessary, and I dispatch that to the data grid when I changed the selected line.

Further nothing is clickable in the UI when a script is running. Even issueing unlock screen for each repeat iteration did not refresh the screen.

Bob S


> On Nov 30, 2016, at 13:27 , Stephen Barncard <[hidden email]> wrote:
>
> I am pretty sure when one makes a change to a datagrid from 'outside', it
> may need to be refreshed. There's a command.
>
> On Wed, Nov 30, 2016 at 1:06 PM, Bob Sneidar <[hidden email]>
> wrote:
>
>> Hi all. Not sure if this is expected behavior. While running a script, my
>> monitor is not updating with anything that is happening. I am running a
>> script that incrementally selects a record in a data grid, which will then
>> update the form, then I
>
>
>
>
> --
> Stephen Barncard - Sebastopol Ca. USA -
> mixstream.org
> _______________________________________________
> use-livecode mailing list
> [hidden email]
> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode


_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

RE: Screen not updating

Ralph DiMola
In reply to this post by Bob Sneidar-2
If this is in the IDE then it goes back to 6.6.2 rc4.
http://quality.livecode.com/show_bug.cgi?id=12508
Drives me crazy.

Ralph DiMola
IT Director
Evergreen Information Services
[hidden email]


-----Original Message-----
From: use-livecode [mailto:[hidden email]] On Behalf
Of Bob Sneidar
Sent: Wednesday, November 30, 2016 4:06 PM
To: How to use LiveCode
Subject: Screen not updating

Hi all. Not sure if this is expected behavior. While running a script, my
monitor is not updating with anything that is happening. I am running a
script that incrementally selects a record in a data grid, which will then
update the form, then I run some other things that get data from the form
and update a database. Nothing fancy here. I do not lock the screen. I have
even issued a wait 0 milliseconds with messages command, and yet I cannot
see the datagrid selection changing. Can't find anything in the dictionary
about this.

Bob S



_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription
preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode


_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Screen not updating

Bob Sneidar-2
I have commented on the bug for all it's worth.

Bob S


On Nov 30, 2016, at 14:29 , Ralph DiMola <[hidden email]<mailto:[hidden email]>> wrote:

If this is in the IDE then it goes back to 6.6.2 rc4.
http://quality.livecode.com/show_bug.cgi?id=12508
Drives me crazy.

Ralph DiMola
IT Director
Evergreen Information Services
[hidden email]<mailto:[hidden email]>

_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode