Site won't load

classic Classic list List threaded Threaded
5 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Site won't load

Mike Kerner via use-livecode
I’m perplexed!   What could cause a site to not load in a mobile native browser? (It fails in the browser widget too).  If I load “google.com”, it loads.  If I load “livecode.com” it dosent.  It works in the IDE, but not in the simulator or actual device.  It also works on the simulator and actual device in Safari.

mobileControlSet "webPage",”url”,http://www.google.com”   //loads fine

mobileControlSet "webPage",”url”,http://www.livecode.com”   //fails!  Nothing happens.   Also, the ‘result’ is empty.

Any thoughts?

-Dan

_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Site won't load

Mike Kerner via use-livecode
Try changing to https because... ATS.

> On 25 Aug 2017, at 6:39 am, Dan Friedman via use-livecode <[hidden email]> wrote:
>
> I’m perplexed!   What could cause a site to not load in a mobile native browser? (It fails in the browser widget too).  If I load “google.com”, it loads.  If I load “livecode.com” it dosent.  It works in the IDE, but not in the simulator or actual device.  It also works on the simulator and actual device in Safari.
>
> mobileControlSet "webPage",”url”,http://www.google.com”   //loads fine
>
> mobileControlSet "webPage",”url”,http://www.livecode.com”   //fails!  Nothing happens.   Also, the ‘result’ is empty.
>
> Any thoughts?
>
> -Dan
>
> _______________________________________________
> use-livecode mailing list
> [hidden email]
> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode


_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

RE: Site won't load

Mike Kerner via use-livecode
In reply to this post by Mike Kerner via use-livecode
You can disable it in the standalone settings(after a warning about the apocalypse).

Ralph DiMola
IT Director
Evergreen Information Services
[hidden email]


-----Original Message-----
From: use-livecode [mailto:[hidden email]] On Behalf Of Dan Friedman via use-livecode
Sent: Thursday, August 24, 2017 5:01 PM
To: [hidden email]
Cc: Dan Friedman
Subject: Re: Site won't load

Monte,

Thank you for the reply!   That works for https://www.livecode.com, but not for other sites – including my own!   What is “ATS”?   Are you suggesting that LC can only load https sites?

-Dan


Try changing to https because... ATS.

> On 25 Aug 2017, at 6:39 am, Dan Friedman via use-livecode <use-livecode at lists.runrev.com<http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode>> wrote:
>
> I’m perplexed!   What could cause a site to not load in a mobile native browser? (It fails in the browser widget too).  If I load “google.com”, it loads.  If I load “livecode.com” it dosent.  It works in the IDE, but not in the simulator or actual device.  It also works on the simulator and actual device in Safari.
>
> mobileControlSet "webPage",”url”,Error! Hyperlink reference not valid.<http://www.google.com%E2%80%9D>   //loads fine
>
> mobileControlSet "webPage",”url”,Error! Hyperlink reference not valid.<http://www.livecode.com%E2%80%9D>   //fails!  Nothing happens.   Also, the ‘result’ is empty.
>
> Any thoughts?
>
> -Dan

_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode


_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Site won't load

Mike Kerner via use-livecode
from
https://developer.apple.com/library/content/releasenotes/General/WhatsNewIniOS/Articles/iOS9.html

App Transport Security

App Transport Security (ATS) enforces best practices in the secure
connections between an app and its back end. ATS prevents accidental
disclosure, provides secure default behavior, and is easy to adopt; it is
also on by default in iOS 9 and OS X v10.11. You should adopt ATS as soon
as possible, regardless of whether you’re creating a new app or updating an
existing one.

If you’re developing a new app, you should use HTTPS exclusively. If you
have an existing app, you should use HTTPS as much as you can right now,
and create a plan for migrating the rest of your app as soon as possible.
In addition, your communication through higher-level APIs needs to be
encrypted using TLS version 1.2 with forward secrecy. If you try to make a
connection that doesn't follow this requirement, an error is thrown. If
your app needs to make a request to an insecure domain, you have to specify
this domain in your app's Info.plist file.


On Thu, Aug 24, 2017 at 5:01 PM, Ralph DiMola via use-livecode <
[hidden email]> wrote:

> You can disable it in the standalone settings(after a warning about the
> apocalypse).
>
> Ralph DiMola
> IT Director
> Evergreen Information Services
> [hidden email]
>
>
> -----Original Message-----
> From: use-livecode [mailto:[hidden email]] On
> Behalf Of Dan Friedman via use-livecode
> Sent: Thursday, August 24, 2017 5:01 PM
> To: [hidden email]
> Cc: Dan Friedman
> Subject: Re: Site won't load
>
> Monte,
>
> Thank you for the reply!   That works for https://www.livecode.com, but
> not for other sites – including my own!   What is “ATS”?   Are you
> suggesting that LC can only load https sites?
>
> -Dan
>
>
> Try changing to https because... ATS.
>
> > On 25 Aug 2017, at 6:39 am, Dan Friedman via use-livecode <use-livecode
> at lists.runrev.com<http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode>>
> wrote:
> >
> > I’m perplexed!   What could cause a site to not load in a mobile native
> browser? (It fails in the browser widget too).  If I load “google.com”,
> it loads.  If I load “livecode.com” it dosent.  It works in the IDE, but
> not in the simulator or actual device.  It also works on the simulator and
> actual device in Safari.
> >
> > mobileControlSet "webPage",”url”,Error! Hyperlink reference not valid.<
> http://www.google.com%E2%80%9D>   //loads fine
> >
> > mobileControlSet "webPage",”url”,Error! Hyperlink reference not valid.<
> http://www.livecode.com%E2%80%9D>   //fails!  Nothing happens.   Also,
> the ‘result’ is empty.
> >
> > Any thoughts?
> >
> > -Dan
>
> _______________________________________________
> use-livecode mailing list
> [hidden email]
> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your
> subscription preferences:
> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
>
>
> _______________________________________________
> use-livecode mailing list
> [hidden email]
> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your
> subscription preferences:
> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
>



--
On the first day, God created the heavens and the Earth
On the second day, God created the oceans.
On the third day, God put the animals on hold for a few hours,
   and did a little diving.
And God said, "This is good."
_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Site won't load

Mike Kerner via use-livecode
In reply to this post by Mike Kerner via use-livecode
If this was iOS, Apple don’t allow loading of insecure sites. Are the ones that work HTTPS and the ones that don’t HTTP?



_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode