like doing a short test for me?, was: No screenshot from LC video possible

classic Classic list List threaded Threaded
2 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

like doing a short test for me?, was: No screenshot from LC video possible

Mark Wieder via use-livecode
Hello,

Windows developers only!

since I have no idea, what the reason of my "no screenshot" problem is, I
want to try to compare system configurations of the machines, where this
problem occurs to find with some luck, what they have in common and so
perhaps the source of this issue, though I probably won't see the wood for
the trees. Up to now, I only have two customers with this issue and so it is
hard to search for "exotic" similarities. If you would like to help me and
make a test for me, please download my little test program from http://
www.kestner.de/material/screenshot-test1.livecode

1. Open the LC 8.1.4 program and klick the left button, it should play a
video, which was unpacked in the same dir as the livecode file in the left
window and make a screenshot in the right window
2. if the right window only is black (screenshot was not successful), try to
make a screenshot with "Alt Gr" + "Print" of the left video window and paste
it into word or other program to see, if windows can take a screenshot.
3. Do the same with the right button (without videobuffer)

If any of these test cases didn't produced a screenshot of the video, I
would like to get your system informations (I will delete them right after
evaluation) and the notice, which case didn't produced a screenshot. If both
test cases produced a screenshot, you don't have to send me any notice.
You can retrieve the system informations here:
- press „Windows-Key“ + „R“.
- type "msinfo32"
- Choose menu „File - Export“, enter a filename
„Systeminformationen_xy.txt“
- send me this file as PM

If you have concerns about your privacy, please delete all personal
information from the log file, like your IP number, you name of the machine
or whatever you want.

Thank you for your help.
Tiemo



-----Ursprüngliche Nachricht-----
Von: use-livecode [mailto:[hidden email]] Im Auftrag
von Tiemo Hollmann TB via use-livecode
Gesendet: Dienstag, 11. Juli 2017 09:21
An: LiveCode User Liste senden <[hidden email]>
Cc: Tiemo Hollmann TB <[hidden email]>
Betreff: No screenshot from LC video possible

Hello,

LC 8.1.4, Windows 10

I am using the standard LC videoPayer (directShow) to play H.264 mp4 videos.
One essential feature of my program is, that the user can take screenshots
from the video, edit and save them.

Today I got the second customer call with a Win 10 machine, who can't take
screenshots from my LC videos. The video screen is just black on the taken
screenshot. This issue does not only happen with the build in LiveCode
screenshot feature, but also, if they take a screenshot with the windows
print key or other screenshot tools.

Up to now, this issue happens only at 2 customers, on all other Win 10
machines, taking a video screenshot works fine. The alwaysBuffer of the
videoPlayer is set to false (setting it to true, I don't see any video
playing) I also checked to disable the Kaspersky AV on the client computer
(Kaspersky has a feature to prevent screenshots), but without success. Btw.
the old version of my program with the quicktime player works fine on these
machines.

I googled a lot, but didn't found any related issues in the net, so I
assume, it must be related to the LiveCode implementation of the directShow
videoPlayer. But in combination with any special hardware or software
setting on these two computers.

Has anybody already experienced similar issues or has any shot in the dark,
what system options, drivers, other tools in combination with LiveCode could
have an influence on taking a screenshot?

Any idea, what I could check for is welcome

Tiemo

 

 

_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription
preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode


_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

AW: like doing a short test for me?, was: No screenshot from LC video possible

Mark Wieder via use-livecode
My fault, obviously some people of you, who wanted to make the test couldn'
even play my video. I forgot that a standard Windows machine doesn't have a
codec for h.264 videos on board. So you would have had to install a codec
(like the LAV filters).
I now modified my test program, so that you can choose any of your own video
files on your computer.
So, if you would like to do another test, read below, my previous posting
Thanks
Tiemo


-----Ursprüngliche Nachricht-----
Von: use-livecode [mailto:[hidden email]] Im Auftrag
von Tiemo Hollmann TB via use-livecode
Gesendet: Mittwoch, 12. Juli 2017 15:46
An: 'How to use LiveCode' <[hidden email]>
Cc: Tiemo Hollmann TB <[hidden email]>
Betreff: like doing a short test for me?, was: No screenshot from LC video
possible

Hello,

Windows developers only!

since I have no idea, what the reason of my "no screenshot" problem is, I
want to try to compare system configurations of the machines, where this
problem occurs to find with some luck, what they have in common and so
perhaps the source of this issue, though I probably won't see the wood for
the trees. Up to now, I only have two customers with this issue and so it is
hard to search for "exotic" similarities. If you would like to help me and
make a test for me, please download my little test program from


1. Open the LC 8.1.4 program and klick the left button, it should play a
video, which was unpacked in the same dir as the livecode file in the left
window and make a screenshot in the right window 2. if the right window only
is black (screenshot was not successful), try to make a screenshot with "Alt
Gr" + "Print" of the left video window and paste it into word or other
program to see, if windows can take a screenshot.
3. Do the same with the right button (without videobuffer)

If any of these test cases didn't produced a screenshot of the video, I
would like to get your system informations (I will delete them right after
evaluation) and the notice, which case didn't produced a screenshot. If both
test cases produced a screenshot, you don't have to send me any notice.
You can retrieve the system informations here:
- press „Windows-Key“ + „R“.
- type "msinfo32"
- Choose menu „File - Export“, enter a filename
„Systeminformationen_xy.txt“
- send me this file as PM

If you have concerns about your privacy, please delete all personal
information from the log file, like your IP number, you name of the machine
or whatever you want.

Thank you for your help.
Tiemo



-----Ursprüngliche Nachricht-----
Von: use-livecode [mailto:[hidden email]] Im Auftrag
von Tiemo Hollmann TB via use-livecode
Gesendet: Dienstag, 11. Juli 2017 09:21
An: LiveCode User Liste senden <[hidden email]>
Cc: Tiemo Hollmann TB <[hidden email]>
Betreff: No screenshot from LC video possible

Hello,

LC 8.1.4, Windows 10

I am using the standard LC videoPayer (directShow) to play H.264 mp4 videos.
One essential feature of my program is, that the user can take screenshots
from the video, edit and save them.

Today I got the second customer call with a Win 10 machine, who can't take
screenshots from my LC videos. The video screen is just black on the taken
screenshot. This issue does not only happen with the build in LiveCode
screenshot feature, but also, if they take a screenshot with the windows
print key or other screenshot tools.

Up to now, this issue happens only at 2 customers, on all other Win 10
machines, taking a video screenshot works fine. The alwaysBuffer of the
videoPlayer is set to false (setting it to true, I don't see any video
playing) I also checked to disable the Kaspersky AV on the client computer
(Kaspersky has a feature to prevent screenshots), but without success. Btw.
the old version of my program with the quicktime player works fine on these
machines.

I googled a lot, but didn't found any related issues in the net, so I
assume, it must be related to the LiveCode implementation of the directShow
videoPlayer. But in combination with any special hardware or software
setting on these two computers.

Has anybody already experienced similar issues or has any shot in the dark,
what system options, drivers, other tools in combination with LiveCode could
have an influence on taking a screenshot?

Any idea, what I could check for is welcome

Tiemo

 

 

_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription
preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode


_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription
preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode


_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
Loading...