mySQL connection fine in LiveCode but error in standalone

classic Classic list List threaded Threaded
5 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

mySQL connection fine in LiveCode but error in standalone

Bob Sneidar via use-livecode
Hi folks

I am a definite newbie to databases, but I have been reading from a mysql
database on the Mac running LC 9. The command is:

revOpenDatabase("MySQL", DatabaseAddress, DatabaseName, DatabaseUser,
DatabasePassword)

When I export to standalone I get the "revdberr, invalid database" type
error.

Sorry not much more info but I wonder if there is a simple thing I am
missing. Is it perhaps that the password cannot  be saved in the stack?

--
Kaveh Bazargan
Director
River Valley Technologies
@kaveh1000
+44 7771 824 111
www.rivervalleytechnologies.com
_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: mySQL connection fine in LiveCode but error in standalone

Bob Sneidar via use-livecode
I'm wondering if the mySql db driver is being included. If you view the
package contents then drill down to
Contents/MacOS/Externals/database_drivers  is there a dbmysql.bundle
folder?

Another thing to check would be WHEN do you try to open the database?  If
you do it in preopenstack, you might be trying to open the db before the
drivers are completely loaded.

Other than that, not sure.


On Sat, May 6, 2017 at 5:19 PM, Kaveh Bazargan via use-livecode <
[hidden email]> wrote:

> Hi folks
>
> I am a definite newbie to databases, but I have been reading from a mysql
> database on the Mac running LC 9. The command is:
>
> revOpenDatabase("MySQL", DatabaseAddress, DatabaseName, DatabaseUser,
> DatabasePassword)
>
> When I export to standalone I get the "revdberr, invalid database" type
> error.
>
> Sorry not much more info but I wonder if there is a simple thing I am
> missing. Is it perhaps that the password cannot  be saved in the stack?
>
> --
> Kaveh Bazargan
> Director
> River Valley Technologies
> @kaveh1000
> +44 7771 824 111
> www.rivervalleytechnologies.com
> _______________________________________________
> use-livecode mailing list
> [hidden email]
> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your
> subscription preferences:
> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
>
_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: mySQL connection fine in LiveCode but error in standalone

Bob Sneidar via use-livecode
Hi Mike

Thanks for the reply there is indeed a dbmysql.bundle included in the
package. should that not be there?

The database should be connecting on openstack. But there is also a
separate button that should connect, but that is giving the same error.



On 7 May 2017 at 00:56, Mike Bonner via use-livecode <
[hidden email]> wrote:

> I'm wondering if the mySql db driver is being included. If you view the
> package contents then drill down to
> Contents/MacOS/Externals/database_drivers  is there a dbmysql.bundle
> folder?
>
> Another thing to check would be WHEN do you try to open the database?  If
> you do it in preopenstack, you might be trying to open the db before the
> drivers are completely loaded.
>
> Other than that, not sure.
>
>
> On Sat, May 6, 2017 at 5:19 PM, Kaveh Bazargan via use-livecode <
> [hidden email]> wrote:
>
> > Hi folks
> >
> > I am a definite newbie to databases, but I have been reading from a mysql
> > database on the Mac running LC 9. The command is:
> >
> > revOpenDatabase("MySQL", DatabaseAddress, DatabaseName, DatabaseUser,
> > DatabasePassword)
> >
> > When I export to standalone I get the "revdberr, invalid database" type
> > error.
> >
> > Sorry not much more info but I wonder if there is a simple thing I am
> > missing. Is it perhaps that the password cannot  be saved in the stack?
> >
> > --
> > Kaveh Bazargan
> > Director
> > River Valley Technologies
> > @kaveh1000
> > +44 7771 824 111
> > www.rivervalleytechnologies.com
> > _______________________________________________
> > use-livecode mailing list
> > [hidden email]
> > Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your
> > subscription preferences:
> > http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
> >
> _______________________________________________
> use-livecode mailing list
> [hidden email]
> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your
> subscription preferences:
> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
>



--
Kaveh Bazargan
Director
River Valley Technologies
@kaveh1000
+44 7771 824 111
www.rivervalleytechnologies.com
_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: mySQL connection fine in LiveCode but error in standalone

Bob Sneidar via use-livecode
In reply to this post by Bob Sneidar via use-livecode
Hi Kaveh,

by any chance, are you using LC9 DP6?
I noticed exactly this in DP6 and went back to DP5.

It seems to be a regression bug in DP6. See http://quality.livecode.com/show_bug.cgi?id=19429 <http://quality.livecode.com/show_bug.cgi?id=19429>

Regards,

Matthias



Matthias Rebbe
Bramkampsieke 13
32312 Lübbecke
Tel +49 5741 310000
    +49 160 5504462
Fax: +49 5741 310002
eMail: [hidden email] <mailto:[hidden email]>

BR5 Konverter - BR5 -> MP3 <http://matthiasrebbe.eu/portfolio/produkte/brx/>

> Am 07.05.2017 um 01:19 schrieb Kaveh Bazargan via use-livecode <[hidden email] <mailto:[hidden email]>>:
>
> Hi folks
>
> I am a definite newbie to databases, but I have been reading from a mysql
> database on the Mac running LC 9. The command is:
>
> revOpenDatabase("MySQL", DatabaseAddress, DatabaseName, DatabaseUser,
> DatabasePassword)
>
> When I export to standalone I get the "revdberr, invalid database" type
> error.
>
> Sorry not much more info but I wonder if there is a simple thing I am
> missing. Is it perhaps that the password cannot  be saved in the stack?
>
> --
> Kaveh Bazargan
> Director
> River Valley Technologies
> @kaveh1000
> +44 7771 824 111
> www.rivervalleytechnologies.com <http://www.rivervalleytechnologies.com/>
> _______________________________________________
> use-livecode mailing list
> [hidden email]
> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode

_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: mySQL connection fine in LiveCode but error in standalone

Bob Sneidar via use-livecode
It worked!!!

Thank you so much Matthias and Mike. :-)

On 7 May 2017 at 17:57, Matthias Rebbe via use-livecode <
[hidden email]> wrote:

> Hi Kaveh,
>
> by any chance, are you using LC9 DP6?
> I noticed exactly this in DP6 and went back to DP5.
>
> It seems to be a regression bug in DP6. See http://quality.livecode.com/
> show_bug.cgi?id=19429 <http://quality.livecode.com/show_bug.cgi?id=19429>
>
> Regards,
>
> Matthias
>
>
>
> Matthias Rebbe
> Bramkampsieke 13
> 32312 Lübbecke
> Tel     +49 5741 310000
>         +49 160 5504462
> Fax: +49 5741 310002
> eMail: [hidden email] <mailto:[hidden email]>
>
> BR5 Konverter - BR5 -> MP3 <http://matthiasrebbe.eu/
> portfolio/produkte/brx/>
> > Am 07.05.2017 um 01:19 schrieb Kaveh Bazargan via use-livecode <
> [hidden email] <mailto:[hidden email]>>:
> >
> > Hi folks
> >
> > I am a definite newbie to databases, but I have been reading from a mysql
> > database on the Mac running LC 9. The command is:
> >
> > revOpenDatabase("MySQL", DatabaseAddress, DatabaseName, DatabaseUser,
> > DatabasePassword)
> >
> > When I export to standalone I get the "revdberr, invalid database" type
> > error.
> >
> > Sorry not much more info but I wonder if there is a simple thing I am
> > missing. Is it perhaps that the password cannot  be saved in the stack?
> >
> > --
> > Kaveh Bazargan
> > Director
> > River Valley Technologies
> > @kaveh1000
> > +44 7771 824 111
> > www.rivervalleytechnologies.com <http://www.rivervalleytechnologies.com/
> >
> > _______________________________________________
> > use-livecode mailing list
> > [hidden email]
> > Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your
> subscription preferences:
> > http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
>
> _______________________________________________
> use-livecode mailing list
> [hidden email]
> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your
> subscription preferences:
> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
>



--
Kaveh Bazargan
Director
River Valley Technologies
@kaveh1000
+44 7771 824 111
www.rivervalleytechnologies.com
_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode