remote debugger on windows

classic Classic list List threaded Threaded
6 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

remote debugger on windows

Mark Waddingham via use-livecode
I'm not trying to do anything fancy like debug an app on iOS/Android. I'm
just trying to debug a standalone running on my windows desktop.

So I've got 9.0 dp 6
script debug mode is checked
test target is windows
remote debugger is checked in standalone inclusions

I've tried just running a test from the IDE and saving as a standalone,
then running that standalone with the IDE also running. Neither gives me
the "remote debugging session" popup anymore. It appeared once or twice the
first time I tried but hasn't reappeared since then.

The running application partially freezes at the moment when I would expect
the script window to popup due to a breakpoint. Some of the functions don't
respond, some do. No script window appears, no popup.

Am I missing something?
_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: remote debugger on windows

Mark Waddingham via use-livecode
Hmm… the remote debugger uses sockets. You might want to check the IDE is being allowed to accept connections. Also perhaps check if there are any rogue processes of the standalone or IDE in the task manager.

> On 5 Apr 2017, at 9:32 am, Matt Maier via use-livecode <[hidden email]> wrote:
>
> I'm not trying to do anything fancy like debug an app on iOS/Android. I'm
> just trying to debug a standalone running on my windows desktop.
>
> So I've got 9.0 dp 6
> script debug mode is checked
> test target is windows
> remote debugger is checked in standalone inclusions
>
> I've tried just running a test from the IDE and saving as a standalone,
> then running that standalone with the IDE also running. Neither gives me
> the "remote debugging session" popup anymore. It appeared once or twice the
> first time I tried but hasn't reappeared since then.
>
> The running application partially freezes at the moment when I would expect
> the script window to popup due to a breakpoint. Some of the functions don't
> respond, some do. No script window appears, no popup.
>
> Am I missing something?
> _______________________________________________
> use-livecode mailing list
> [hidden email]
> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode


_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: remote debugger on windows

Mark Waddingham via use-livecode
Thanks Monte. There was an instance of the standalone stuck in task
manager. Forcing that to end allowed the popup and debugging window to work
mostly as described.

It ran into an error when it got to revZipOpenArchive and the script died.
The debugger didn't do anything particularly helpful there, but it is nice
to know where the hard error happened. That's a line that works when I step
through it in the IDE.

On Tue, Apr 4, 2017 at 4:49 PM, Monte Goulding via use-livecode <
[hidden email]> wrote:

> Hmm… the remote debugger uses sockets. You might want to check the IDE is
> being allowed to accept connections. Also perhaps check if there are any
> rogue processes of the standalone or IDE in the task manager.
>
> > On 5 Apr 2017, at 9:32 am, Matt Maier via use-livecode <
> [hidden email]> wrote:
> >
> > I'm not trying to do anything fancy like debug an app on iOS/Android. I'm
> > just trying to debug a standalone running on my windows desktop.
> >
> > So I've got 9.0 dp 6
> > script debug mode is checked
> > test target is windows
> > remote debugger is checked in standalone inclusions
> >
> > I've tried just running a test from the IDE and saving as a standalone,
> > then running that standalone with the IDE also running. Neither gives me
> > the "remote debugging session" popup anymore. It appeared once or twice
> the
> > first time I tried but hasn't reappeared since then.
> >
> > The running application partially freezes at the moment when I would
> expect
> > the script window to popup due to a breakpoint. Some of the functions
> don't
> > respond, some do. No script window appears, no popup.
> >
> > Am I missing something?
> > _______________________________________________
> > use-livecode mailing list
> > [hidden email]
> > Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your
> subscription preferences:
> > http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
>
>
> _______________________________________________
> use-livecode mailing list
> [hidden email]
> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your
> subscription preferences:
> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: remote debugger on windows

Mark Waddingham via use-livecode
In reply to this post by Mark Waddingham via use-livecode
On 04/04/2017 04:49 PM, Monte Goulding via use-livecode wrote:
> Hmm… the remote debugger uses sockets.

What socket(s) does the remote debugger use? I'd like to stay out of its
way.

--
  Mark Wieder
  [hidden email]


_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: remote debugger on windows

Mark Waddingham via use-livecode

> On 5 Apr 2017, at 11:11 am, Mark Wieder via use-livecode <[hidden email]> wrote:
>
> On 04/04/2017 04:49 PM, Monte Goulding via use-livecode wrote:
>> Hmm… the remote debugger uses sockets.
>
> What socket(s) does the remote debugger use? I'd like to stay out of its way.

It begins at 54321 and bumps the port each time accept fails until it finds one. The standalone is then inited with the current port in use by the IDE at build time.

Cheers

Monte
_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: remote debugger on windows

Mark Waddingham via use-livecode
On 04/04/2017 06:36 PM, Monte Goulding via use-livecode wrote:

>> What socket(s) does the remote debugger use? I'd like to stay out of its way.
>
> It begins at 54321 and bumps the port each time accept fails until it finds one. The standalone is then inited with the current port in use by the IDE at build time.

Thanks. No worries then.

--
  Mark Wieder
  [hidden email]


_______________________________________________
use-livecode mailing list
[hidden email]
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
Loading...